Блог

  • Египет

    Пътепис от Алекс Иванов, 12 г., СУЗИЕ „Проф. В. Златарски“, гр. София.  Снимки: Алекс

    Прочети публикацията

  • ФРЕДИ ДОНЪТБЕЪР

    Фреди Донътбеър беше лилаво-червена мечка, която живееше на много голям  курортен остров  Дейтона бийч  в имение от манго и тирамису. Той беше построил огромен басейн, в който по цял ден лежеше на своя плаващ диван, пиейки коктейли. Най-важното му занимание беше да съставя планове за научни експерименти в различни части на света. Днес се събуди с идеята за мощно цветно сияние в Северно море, което да бъде фон на световно музикално шоу.

    Прочети публикацията

  • ПТИЧКАТА ПОЛИ

    Птичката Поли била много красиво и весело синигерче. Тя живеела близо до една къща в гората, която приличала на красива разцъфнала роза. Около къщата стопаните засадили много лехи с разноцветни рози. В средата на приказната градина поставили ваза с форма на арфа, на която Поли много обичала да стои и да пее на цветята.

    Прочети публикацията

  • ПРИШЕЛЕЦЪТ

    Изведнъж телефонът на масата в офиса тревожно звънна и всички се стреснаха. Погледите вкупом се отправиха към сребърното огледало в очакване на космическия гост. Порталът се отвори и в стаята скочи един двуметров Вентилатор, жител на планетата Вятър. Той се поклони на всички и с метален глас изрече: – Ако искате да ви предоставим търсения от космическата полиция Пришълец... Прочетете целия разказ на Елица ВЕЛКОВА, 6 кл., Филиал ГЕО МИЛЕВ

    Прочети публикацията

  • СЛУЧКА В ПОДВОДНИЯ СВЯТ

    Котката Клара имаше за домашен любимец човек, който се казваше Спас, и неговата професия беше филмов режисьор. Тази вечер двамата се приготвяха да отидат на премиера на поредния ретро екшън филм в киното на подводницата "11 октомври". Всеки петък имаше прожекции по време на пътуването до кораба "Атлантида", потънал след голямото земетресение през 2020 г. пр. Хр...  Какво ще се случи по-нататък? Прочетете цялата история.

    Прочети публикацията

  • Работилница за цепелини

    Работилница за цепелини - история, написана от децата на АДИВА, филиал ГЕО МИЛЕВ. Кой е злосторникът, който е причинил срив в системата на главния компютър в Работилницата за цепелини, и как Франческа и Пол се справят с тази трудна задача?

    Прочети публикацията