Готови сме за училище!

Всяка година като че ли се оказваме в положението на „изненадани от зимата“ – чакаме я, знаем кога ще дойде, а като завали сняг примерно 2 дни и натрупа снежна покривка, да речем, 15 сантиметра, изведнъж се оказва, че зимата ни е сварила неподготвени.

Така и сега, началото на учебната година наближава и повече от всякога въпросите са повече от отговорите: присъствено ли ще започне тя, дистанционно ли, или с план 50% присъствено и 50% онлайн, при какви условия - не само за децата, но и за родителите, които трябва да настроят ежедневието си съобразно предизвикателствата на реалния живот.

С чиста съвест можем да кажем, че ние от Учебен център АДИВА сме готови за началото на учебната година, предлагайки гъвкави образователни пакети за всякакви възможни сценарии, които държавните институции ще разиграят през есента в българските училища!

Най-напред искаме да уверим родителите, че напълно разбираме техните грижи и всячески се опитваме на отговорим на необходимостта да предложим качествено образование на децата, освобождавайки ги максимално от нуждата да ги подпомагат вкъщи при усвояването на знанията!

Особено това се отнася за децата, които за първи път ще прекрачат прага на училището. На всички ни е трудно да си представим дистанционно обучение за първокласници. И изобщо – за децата от начален курс, които имат нужда от подкрепа на възрастен учител. Учебен център АДИВА има решение и за тях.

Бихме искали да ви информираме за 10 образователни пакета, които можем да предложим през следващата учебна година.

Базисният пакет ЗНАНИЕ включва подготовка на  подготовка на домашните и усвояване на знанията от уроците по всички предмети, индивидуална помощ при пропуски, надграждане на наученото посредством допълнителни тестове и упражнения. Той ще бъде в ход при присъствено обучение в училищата. Родителите могат да бъдат спокойни, понеже децата ще бъдат посрещани и изпращани от и за училище от възрастен, член на екипа на центъра.

В случай, че учебната година започне дистанционно, Учебен център АДИВА предлага пакет ХОУМ – онлайн обучение на ученици от 3 до 7 клас включително, което ще се провежда в специално закупена виртуална класна стая, снабдена с всичко необходимо за провеждане на учебни занятия.

За пръв път тази година Учебен център АДИВА предлага образователния пакет ДИДЖИТЪЛ, който включва целодневно обучение на ученици в седемте филиала на АДИВА ако учебната година стартира с дистанционно обучение. Под ръководството на учител, децата ще могат да присъстват онлайн в часовете в училище не от дома си, а от занималнята на АДИВА, като в останалото време ще се подготвят по преподадените уроци и ще пишат домашни. За целта има възможност да се осигури персонален лаптоп за всяко дете, който може да остане собственост на детето след края на учебния процес при определени условия.

Имайки предвид важността на обучението по английски език, учебният център предлага и пакет РАЗВИТИЕ за допълнително изучаване на езика – в група, индивидуално или съвместно с Шотландския културен център.

През изминалата учебна година, предвид на епидемичната обстановка в страната и преминаването към дистанционно обучение, най-големи трудности в подготовката се отбелязаха при подготовката за НВО в четвърти, седми, десети и дванайсети клас. За да избегнем „изненадата“ тази година, Учебен център АДИВА предлага разработка на пакет АКАДЕМИК специално за шестокласници и седмокласници, при подготовка по БЕЛ и Математика, с акцент отлично представяне на матурите. Пакетът е разработен в няколко варианта: за присъствено обучение в съботно-неделни дни, онлайн обучение в група и индивидуално.

Но най-важният пакет, който винаги носим със себе си, още повече във време на необичайни и извънредни ситуации като днешната, се нарича ЛОЯЛНОСТ и ГРИЖА. Защото носим съзнание на принадлежност към едно „тяло“, което може да оцелее само ако всички негови елементи са здрави, пълни със сила и доверие помежду си.

Маргарита Друмева 


« Назад към всички публикации